RSS Feed

Earth Hour. Saya Sokong.

sabtu jam 8.30p.m sehingga 9.30pm adalah earth hour. padamkan lampu dan bergelap selama sejam. ya saya sertai! bukan lama sangat pun. satu jam jeh pun.

ok. dalam facebook tulis aku akan berbogel kan ketika earth hour. siapa kata aku tipu? siapa kata aku tak bogel? nah gambar. aku buktikan. hey! bila aku cakap nak bogel. aku bogel ok. ok biar gambar jeh yang membuktikan semua kata-kataku.



pada pukul 8.45 malam.



dan pada pukul 9.15 malam.

siapa kata aku tak bogel? siap gambar lagi aku letak ok. apa laa sangat berbogel dalam selama sejam. tak da hal lah!

kenapa earth hour tahun ini tak macam tahun lepas? owh. sebab promosi tak macam tahun lepas ea? owh sebab dah tak glamour ea.


saya sayang bumi saya. anda pula bagaimana? :D

Mulakan pagi anda dengan penuh keceriaan

selamat pagi. mulakan hari anda dengan senyuman. jangan hiraukan perkara semalam jangan pedulikan perkara semalam. cuba sebentar katakan cheese!!! :D masih belum boleh senyum. ok kalau tak boleh juga. cuba dengan katakan ini. Cisshh!!! boleh pun senyum walaupun dengan rasa penuh terpaksa. senyumlah walaupun dalam keadaan terpaksa ya. sebab jika anda masam dan tidak senyum anda juga boleh rosakkan hari orang lain juga.

senyumlah! senyumlah! ahaiii cek mek molek! :P


semalam tengok gila-gila remaja. terus sampai pagi ini tak tidur lagi. sebab excited sangat. excited nak pergi pahang motor nak cari scrambler. pagi ni pun tak nak sarapan nasi lemak. nak sarapan scramble eggs. sebab taknak mood itu lari dan aim itu berubah. sepanjang malam tadi berfikir warna apa sesuai dengan citarasa saya. memang tak boleh tidur. tak sabar nak pergi pahang motor.

owh tak cukup lengkap lagi. jaket kulit masih belum ada. owh jaket kulit zaman bapak aku muda-muda dulu masih ada. boleh sangat rembat. dia bukan tahu pun. cuma nak korek tabung sikit nak tulis nama ROY kat belakang jaket. biarlah orang nak kata boROY ker toROY ker. aku tak peduli. yang penting hajat untuk bergelar roy berjaya.

kasut nike high cut aku tak pening kepala sangat. bagi aku small matter jeh. aku boleh rembat kasut high cut nike mat-mat rempit. mat-mat rempit sekarang dah pakai crocs. tak pakai lagi high cut mahupun cikang. tak trendy mereka kata. dengar cerita rempit kuantan sekarang pakai quicksilver eh sejak east coast mall buka? gile trendy. mat rempit campur suffer. memang mengancam. padanlah dorg pakai quicksilver sebab diorg memang surfer pun (berdiri atas motor). aku dah aim dah rumah rempit yang ada kasut nike high cut. selang dua rumah dari rumah aku. rumah zahid noah. mesti adik dia punya tu.

aku rasa aku boleh settle dah semua ini sebelum sembahyang jumaat. lepas jumaat aku dah boleh melaram dah. pergh! ROY! mesti lepas ni ada pula geng gagak hitam nak dengki sama aku. ceh!

ok tamat bahagian pertama.

esok 27 mac 830pm hingga 930pm adalah earth hour. adakah anda sayangkan bumi anda? gunakan masa bumi ini untuk menunjukkan anda cintai bumi anda. padamkan lampu anda. alaa sejam jeh. akademi fantasia pun mesti start 930pm punya sebab nak support earth hour. percayalah. lagipun rugi laa dia kalau start 900pm.

jadi adakah anda menyokong earth hour? aku dah plan nak buat naked run 830 hingga 930. agak-agak sempat tak kalau aku lari bogel dari gombak ke wangsawalk dalam masa sejam? saya perlukan sokongan anda.

ok lagi satu. lupa nak pesan. waktu earth hour tu. baik korang berada di pusat-pusat membeli belah. bawak beg besar-besar. lagi besar lagi bagus. waktu mereka tutup lampu tu. sebat habis-habisan. aku dah plan nak pergi klcc hari ni nak aim mana aku berkenan. nak kira tapak gak berapa langkah nak sampai ke baju yang aku suka tu dari pintu kedai. nanti salah kira tapak tercapai bikini dah haru. takpe boleh hadiahkan kat nenek aku buat pergi kebun. tak ada dia komen panas lagi.


mari menyokong EARTH HOUR cuma SATU JAM SAHAJA bila lagi kalau bukan ESOK, SABTU 27 MAC 2010. kat mana lagi kalau bukan kat BUMI. kalau yang kat planet named atau utarid nak join boleh juga.

hati panas! terus nak update.

ok laaa..update laa sikit..update laa sikit..huhuhu

ok ini cerita semalam. dah lama aku tak gossip. tapi hari ni rasa macam panas jeh. macam ingat jeh apa yang terlaku. rasa macam tak puas jeh kalau tak hebohkan.

ok kejadian berlaku dalam putra lrt. waktu tu aku on da way nak balik gombak la. dari masjid jamek. sepanjang perjalanan dari masjid jamek ke klcc ok laa. macam biasa-biasalah dalam tren. masing-masing buat hal masing-masing. aku pun buat hal masing-masing gak bermaksud cuba untuk tidurkan diri. meniduri diri sendiri.

tapi bila sampai jeh stesen klcc. aku automatik laa terjaga. mana laa tau kan. kot-kot ada awek cun masuk. tak duduk sebelah aku. berdiri depan aku. dapat gak laa cuci mata kan. kalau ada awek omputih lagi mengancam. hahahaha.

tingg..pintu dibuka. aku apa lagi. dengan harapan ada awek cun. hahahaha. masuk satu couple neh. dengan awek dia. ok laa. awek dia boleh tahan laa. jantan tu pown ok laa. tapi aku lagi kacak la. jantan tu duduk sebelah aku. minah tu duduk sebelah jantan tu. damn! dia leh kasi minah tu duduk sblh bangla. patut bagik laa duduk sebelah aku. ok bukan itu aku nak cerita.

bila couple tu duduk jeh. ada seorang akak ni. kerja kat klcc. dia sapa mamat ni. mamat ni. ahh dengor jeh bualan dorg.

"hiii!" minah kerja klcc.

"ehh! akak! marilah duduk" laki tu berdiri.

"hi! buat ape kat sini? owhh! awek baru nampak. dah berapa lama couple."

"heeee. neh baru jeh lagi akak. baru 6 bulan. " jantan tu jawap.

"owhh. baguslah. yang lama macam mane?" akak kerja klcc.

"owhh. dah takde dah." jantan tu.

"owhhh. cute! comel! sepadan laa tu." akak kerja klcc.

"kitorg dah nak bertunang ni. datanglah" jantan tu buat statement gelabah.

"hah? ea ker? jangan bertunang awal dengan dia neh. akak warning." akak kerja klcc.

"hah? kenapa plak takleh? alaa lagipun bkn saya syg sgt kat dia. dia jeh yang nk kat saya?" jantan tu kate. sebelah tu awek dia.

"ehh? ea ker? tapi akak warning jangan tunang awal2" akak kerja klcc.

"alaa. dia taknak takpe. bukan saya nak sangat. saya nak tinggalkan dia. boleh jeh tinggalkan. ok? kite clash ea? " jantan tu buat bajet macho.

"ehh? alaa? janganlah. janganlah." minah awek dia tu nak nanges. muka dah buruk.

"tengok. dia sayang saya sangat. nak buat macam mane?" jantan tu lagi.

sambil tu jantan tu borak-borak ngan ade minah sorg ni lagi. pergh giler ramai peminat jantan neh.

ok malas nak cite panjang-panjang.

ape ker bodoh sangat perempuan tu. oit! ko nampak murah tau tak. M. U. R. A. H.
senang-senang jeh ko boleh kene macam tu? siap boleh nak nangis-nangis merayu-rayu lagi jangan putus. lelaki tu muka bangga jeh. akulah lelaki kacak di dunia ini. macam setan.

tolonglah. kalau aku jadi awek jantan tu dah lama aku blah. dah lame dah aku hentak atau simbah air kat muke. dia boleh malukan ko depan orang ramai. cakap nak kuat. nak kasi satu tren dengar. kau boleh nak nangis nak merayu pasrah lagi. alahaii. untung nya lelaki tu.

argh! kenapa aku menyokong wanita pula. adakah aku sudah berubah? sudah ingin menjadi lelaki lembut. owhh tidak..kenapakah dengan naluri ku ini. tolong. hahahaha.

nasib laa kau tak couple dengan nadia puaad weh. kalau tak kat situ gak aku rasa kau mati. takpun kat situ gak jadi kubur kau. kene lenyek ngan lrt. hahahaha!

tolong laa. ramai lagi yang hensem kot. tolong lah. kalau aku jadi perempuan tu. biar aku cari pengkid pown tak ape.

kalau setakat jantan tu kau nak nangis-nangis. hahahaha. sangat kelakar ok!

dah lah malas nak masuk campur rumah tangga korang.

aku nak heppy tengok liverpool kalahkan man utd tak gak. buang masa aku tonton. rugi duit aku jeh makan roti arab.! ceh!

You Had a Bad Day

you sing a sad song just to turn it around

sudah bad day buat apa nak dengar lagu sedih lagi. sudah nangis kenapa nak nyanyi lagi mendayu-dayu lagi? tukar. untuk apa nak sedih lagi nangis-nangis. tak ada yang nak ambil peduli. tak ada yang nak ceriakan anda? perlukan seseorang? jangan berharap sangat. masing-masing punya hala tuju. masing-masing ada hal sendiri. jadi macam mana? teori akak-akak aku dulu. baca gila-gila. zaman-zaman gila-gila tengah top dengan 3 dara pingitan, dan abe. ujang plak tengah top dengan workshop dan mr. tandoori payat. penuh jugak satu almari buku dgn majalah ujang dan gila-gila. adakah akak-akak aku jiwa jiwang sangat asyik baca ujang? hahahah! entah sebab waktu tu aku kecik-kecik. mane aku ambil kisah. sebab aku happy jeh hari-hari!

hah! dan akak aku yang sorang ni pelik sikit. dia tak baca ujang atau gila-gila. tapi baca dewata raya dan pedang setiawan. hah itu aku no komen! itu sekali dia marah kau jangan berani-berani tegur. silap-silap kau tergantung kat kipas. :D

ok malas nak cerita moody-moody neh panjang. siapa nak pergi placebo kat kl live nanti? bagitau aku sikit. nak gak tao siapa yang nak gi placebo live in malaysia. dorg ada line up baru kan? siapa nak pergi? bagitahu laa aku. aku bukan nak ikut pun korg. aku tak layan band GAY tu. heheheh! jangan marah ea peminat placebo. lantak korg laaa. baik aku pergi istana budaya tengok amy search. kurang-kurang aku tak hapal lirik pun leh gak aku paham. kang kalau aku pergi placebo live in kl kang ternganga jeh. :P

ok sekian sahaja untuk hari ini. siapa nak pergi tengok the book of eli? ataupun nyiang rapik! jom! jom! mari kite tengok bersama.

jap lupa plak. semalam aku ada bincang sket dengan kutu arsenal selayang. die nak buat TEAM RAMSEY. ada nak join x? nak buat jersey arsenal tulis TEAM RAMSEY kat belakang. bukan team jacob atau team edward ok! hehehehe :D kalau berminat carik aku. TEAM RAMSEY!! kesian dia patah kaki



semoga cepat sembuh. koi dah beli tiket ke u.k khamis petang. nanti koi datang melawat bawak buah tangan ea. aok nak mende? bukan musim buah skrg. tapi koi cuba laa ushar pramugari kasi lepas bawak durian untuk aok ea. i try my best!

nota skit : man utd. jangan suka sangat menang carling cup. kite beza satu point jeh. untuk chelsea! sudah-sudah laa skandal seks tu. bayi! kamu akan ke bawah! bawah! bawah! :D


Fall Out Boy - Sophomore Slum Or Comeback Of The Year.